Lara Diamand behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde o.a. bij Rita Dams, Lenie van den Heuvel en Meinard Kraak. Na haar examen studeerde zij o.a. bij Paula de Wit. Op dit moment wordt ze gecoacht door Marjan Kuiper. Ze volgde masterclasses bij Diane Forlano, Barbara Pearson, Michael Chance, Jill Feldman, Elly Ameling en Roberta Alexander.


Lara is regelmatig te horen als soliste in oratoria (o.a. cantates en passies van Bach, missen van Mozart en Haydn, Der Tod Jesu van Graun, The Messiah van Handel, Messe Solennelle van Rossini, de Mis van Vandevorst). Ze vertolkte de rol van Maysa in de gelijknamige kinderopera van Buffo Operamakers. Bij de Nationale Reisopera zong ze Flora in The Turn of the Screw van Britten onder leiding van Reinbert de Leeuw. Verder zong ze Zina Zorgdrager in de wereldpremière van de kameropera De Bocht van Toon Vandevorst.


Samen met de pianiste Georgina Collington geeft Lara recitals met programma’s als: Inspired by change en Dierenliedjes. Met fluitiste Erica van den Berg vormen ze gedrieën TRIODUO.

Op de cd met verzameld werk van de hedendaagse componiste Maud Sauer zingt Lara twee liedcycli waarvan er een voor haar geschreven is.


Als freelancer heeft ze gezongen bij o.a. het Groot Omroepkoor, Cappella Amsterdam en het koor van de Nationale Reisopera. Ze maakt deel uit van het NOCK (Nationaal Opera en Concertkoor).


Sinds 2010 is Lara dirigente van de Familie van Zingen.


Lara is bereikbaar via mail@laradiamand.nl.

 

Curriculum vitae


Lara DiamandCurriculum vitaeTRIODUOZingen in ZuilenFamilie van ZingenLinks